Verslavende rekensommen

Leg die rekenmachine weg en ga aan de slag met Qwhizzle. De leukste manier om weer uit je hoofd te leren rekenen is om achter elkaar rekensommetjes te maken. En dat is niet zo moeilijk, het spel van het Nederlandse bedrijf Huckleberry BV is uiterst verslavend. Qwhizzle is simpel opgebouwd. Op een tweedimensionaal vlak staan vier cijfers verbonden aan elkaar door vijf tegels met wiskundige symbolen (plus, min, etc.). Onder dit vlak staan uitkomsten van sommen die je met de gegeven cijfers en symbolen aan elkaar moet verbinden door te swipen op het scherm. Dit kan op vijf niveaus (van starter tot meesterlijk) en in zes spelmodes. Met de meer dan zeshonderd hersenkrakers verdient de speler geld, Qwicks, en sterren die ingezet kunnen worden om nieuwe of speciale spelrondes te spelen. Deze Qwicks kunnen overigens ook gekocht worden. Ondanks de advertenties (in de gratis versie) is Qwhizzle een aanrader om de tijd slim te doden.