‘Veel twitteraars lijken mobiel te combineren met een fles wodka’

Klaas Drupsteen is de nieuwe presentator van Hello Goodbye. Wat luistert en kijkt hij zelf?

Snelle vragen. Een horde nieuwsgierige toeschouwers. Voor Klaas Drupsteen (1966) waren de opnames van Hello Goodbye wel even wennen. „Ik heb tijd om te interviewen totdat de deuren van de aankomsthal openen. Maar je weet nooit wanneer dat is.”

Donderdag begint een nieuw seizoen van het NCRV-programma waarin mensen op Schiphol worden geïnterviewd. Drupsteen volgt Joris Linssen op, die het programma acht jaar presenteerde. „Er wordt niks in scène gezet. Een redacteur verkent de groep mensen om te polsen wie een indrukwekkend verhaal heeft. Daarna ga ik erop af. Vanaf dan moet je het overlaten aan het moment. De beste vragen komen toch vaak tijdens het gesprek zelf.”

Kijkt u zelf graag naar interviewprogramma’s?

„Ja, ik kan daar goed bij ontspannen, zie dat niet als huiswerk. 24 uur met... vind ik mooi. Wie geïnterviewd wordt stelt zich daarop in. Maar ze kunnen niet 24 uur scherp staan, dus uiteindelijk zie je die pantsers wegvallen. Wilfried de Jong doet het ontzettend goed, die is heel erg zichzelf.”

Wat kijkt u zelf graag?

„Voetbal op zondag is heilig bij mij. Ik eet nooit voor de televisie, behalve die avond. En ik kijk graag So You Think You Can Dance. Het verbaast me zelf een beetje. Maar ik houd van de combinatie van bewegen en muziek. En alleen al het jurycommentaar maakt het de moeite waard om te kijken. Vooral Ish Ait Hamou is net een filosoof wanneer hij jureert.”

Maakt u gebruik van sociale media?

„Ik twitter en facebook zelf nauwelijks, alleen als ik reclame wil maken voor een programma. Bij mijn nachtprogramma Casa Luna op de radio roepen we mensen wel op om te twitteren, maar dan krijg je soms de vreemdste en onbeschoftste tweets binnen. Soms over mij, soms over de gast. Het lijkt net alsof ze hun mobiele telefoon combineren met flessen wijn en wodka. Zo ongenuanceerd. Ik denk wel eens: wat zullen zij zich schamen als ze morgen nuchter wakker worden.”

Charlotte van ’t Wout

Hello Goodbye: donderdag, Ned. 1, 21.30u