Muziek maken in de trein

Apple verkoos vorige week Figure als app van de week. Dat betekent dat deze tot aanstaande donderdag gratis te downloaden is in iTunes. En dat is zeker aan te raden voor elektronische muziekliefhebbers. Met deze muziekapp kunnen gebruikers op eenvoudige wijze hun eigen beats maken, opnemen en delen met vrienden. Of je nu thuis zit, in de trein of op toilet.

Door te swipen bedient de gebruiker in de strakke interface gemakkelijk de drums, baslijnen en synthesizers om het geheel te laten versmelten in een dansbaar nummer. Figure kreeg eerder deze maand een update die het mogelijk maakt om muziekfiles te delen via email of met andere – veel uitgebreidere – muziekapps als Garage Band.

Op die manier garandeert de Zweedse ontwikkelaar Propellerhead Software AB dat het leven van een muziekcompositie niet hoeft te eindigen na een korte opleving van muzikale inspiratie tijdens een treinrit.