Meeste grasmaaierdoden

Frambozen en kernkoppen, daarvoor moet je in Rusland zijn. Voor melanomen en dodelijke dieren in Australië. En de Oekraïne? Anticonceptiemiddelen. Zomaar wat feiten die de striptekenaars van webcomic Dog House Diaries opzochten op Wikipedia en in een wereldkaart hebben gezet. Deze landen zijn de wereldleider op het gebied van deze op het eerste oog willekeurige dingen. Het levert opmerkelijke vondsten op. Zo leiden de Verenigde Staten op het gebied van Nobelprijswinnaars (350) en doden door ongelukken met grasmaaiers (een op de 2.245.264 mensen in 2006).

Let wel, deze kaart staat of valt bij de betrouwbaarheid van Wikipedia, al geven de makers op hun site wel de links naar hun bronnen. Gelukkig is er op Dog House Diaries meer te zien, zoals satirische cartoons over het privacybeleid van Facebook, waarom een telefoon tijdens het opstijgen van een vliegtuig uit moet staan of de absurditeit van sociale media.