Intimiteit van lijken snijden

Het ontleden van een menselijk lichaam is niet het eerste waar je aan denkt als je het hebt over intimiteit. Maar dat is wat zes studenten geneeskunde van de Medical College of Wisconsin ervaren bij het opensnijden van een kadaver. Zij ontdekken details die de mensen die hun lichaam aan de wetenschap schonken niet eens van zichzelf wisten. De studenten weten niet of de man of vrouw op hun tafel rijk of arm was of in een stad of op een boerderij woonde, maar wel hoe de vochtige ribbels van hun hersenen aanvoelen.

In een prachtig vierluik beschrijft de Milwaukee Journal Sentinel hoe de studenten een relatie met hun kadaver ontwikkelen, van de eerste snede tot aan het vasthouden van een menselijk hart. Maar ook Geraldine 'Nana' Fotsch komt aan het woord. Zij en haar inmiddels overleden man stelden hun lichaam beschikbaar aan de wetenschap. Het vierluik is een intieme ervaring voor iedereen.