Garagehouder vindt kind in kofferbak

Toen een vrouw afgelopen vrijdag haar Peugeot 307 Break afleverde voor reparatie bij een garage in het Franse stadje Terrasson (Dordogne), hoorde de garagehouder een „bizar geluid, iets van gekerm” in de kofferbak.

Van wat hij toen zag, kan Guillaume Iguacel (32) naar eigen zeggen nog steeds niet slapen. Hij trof een baby aan, „tussen de uitwerpselen, spierwit, met draaiende ogen”. Gisteren maakte de Franse justitie bekend dat de vrouw (45) en haar vriend (40), zijn aangeklaagd voor kindermishandeling.

De baby is een meisje met een geschatte leeftijd van tussen de 15 en 23 maanden, dat nooit door de ouder(s) is aangegeven. Ze lag naakt in de kofferbak, uitgedroogd en met koorts. Het meisje is volgens de autoriteiten buiten levensgevaar, maar kampt met achterstand in gewicht, lengte en motoriek.

Franse media berichten geshockeerd over de zaak. Veel is nog onduidelijk. Hoe lang lag de baby al in de kofferbak van de Peugeot stationwagon? Garagehouder Iguacel had al bij een eerdere reparatie van het voertuig een vreemde stank opgemerkt. Heeft de moeder de baby verborgen geprobeerd te houden voor haar omgeving?

De vrouw en de man, beiden werkloos, hebben drie andere kinderen, van 4, 9 en 10 jaar. Zij zijn inmiddels opgevangen door de Franse kinderbescherming.