Best presterende obligatiebeleggers komen uit Athene

None

De meest succesvolle beleggingsmanagers komen niet uit New York, Londen of Beijing. De drie best presterende managers zijn gevestigd in het epicentrum van de eurocrisis: Athene. Dat meldt de Amerikaanse krant The Wall Street Journal vandaag.

Panos Simos, baas van NBG Asset Management, Aris Papageorgakopoulos en John Gikas, die Eurobank Asset Management leiden, slaagden er in om de waarde van hun beleggingsportefeuille te verdubbelen. Hun succes is gebaseerd op het oudste beursadagium: koop zo laag mogelijk.

De drie managers hebben Griekse staatsobligaties gekocht op het hoogtepunt van de eurocrisis, terwijl andere investeerders met een grote bocht om Griekenland heen gingen. Ondertussen hebben veel beleggers hun visie over Griekenland bijgesteld en is de waarde van Griekse obligaties verdubbeld.

De managers kochten de Griekse staatsobligaties toen die gemiddeld ruim 31 euro kosten. Nu bedraagt de gemiddelde prijs van de Griekse staatsobligaties ongeveer 67 euro.

Het fonds van Simos is nu 83 miljoen euro waard. In de laatste twaalf maanden steeg de waarde ervan met 108 procent. Ook het staatsobligatiefonds van Eurobank Asset Management kende een stevige groei en steeg 107 procent in waarde tot 30 miljoen euro.

    • Piet van de Velde