Onherbergzaam en mysterieus

None

Luisteren // Dance Factory Floor Factory floor

Het trio Factory Floor speelt techno met een alternatief geluid. De band liet op de single ‘Bipolar’ al horen dat de invloed van Joy Division belangrijk is: het nummer combineert een ijselijke instrumentale echo met desolate zang en roffelende basgitaar. De eerste cd laat een andere stijl horen: de traditionele liedjesvorm is verdwenen, ritme voert nu de boventoon. De beat repeteert als een industriële metronoom met een doorleefd randje. Ieder nummer krijgt zijn eigen ritmische patroon, waar luchtige accenten doorheen worden gestrooid. ‘Fall Back’ heeft bijvoorbeeld een straf ritme, maar wordt ontregeld door koelbloedig gedeclameerde dameszang. De dance van Factory Floor klinkt onherbergzaam. Maar het mysterieuze geluid wekt toch behoefte aan herhaling. Woensdag 30 oktober treedt Factory Floor op Bitterzoet in Amsterdam.

    • Hester Carvalho