‘Man hersendood door afgewaaide tak tijdens storm’

Den Haag. Omgewaaide bomen en takken bleken vandaag de meest gevaarlijke situaties op te leveren waarbij twee doden en meerdere gewonden vielen.
Den Haag. Omgewaaide bomen en takken bleken vandaag de meest gevaarlijke situaties op te leveren waarbij twee doden en meerdere gewonden vielen. Foto ANP / Lex van Lieshout

Een man in Veenendaal is zwaargewond geraakt doordat hij tijdens de zware storm werd geraakt door een tak. Dat meldt een woordvoerder van de politie aan persbureau Novum. Een woordvoerder van voetbalclub De Merino’s, waarvan de man lid is, laat weten dat het slachtoffer hersendood is.

De 24-jarige werd vanochtend op de Duivenwal in Veenendaal aan het hoofd geraakt door een grote, afgewaaide tak. Eerder op de avond meldde RTV Utrecht dat de man al overleden zou zijn. Hij zou echter hersendood zijn.

Eerder vandaag kwam in Amsterdam een vrouw om het leven toen ze terechtkwam onder een boom aan de Herengracht. Een man, die ook onder de boom terechtkwam, werd met hoofdletsel afgevoerd naar het ziekenhuis.

Op de Ceintuurbaan raakte een automobilist gewond toen een boom op de auto viel. Vier mensen raakten gewond in de hoofdstad toen bij het CS een bouwschutting van de Noord/Zuidlijn omwaaide. In Harderwijk raakte ook een man zwaargewond toen hij werd geraakt door een boom. Met hoofdletsel werd hij naar het ziekenhuis gebracht.

    • Anouk Eigenraam