Instagram-fotograaf met 320.000 volgers

None

Zien Documentaire

Firestarters: Editing the World

Discovery Channel, 19.00-19.15u.

Vroeger had een kind een stuk of tien fotoalbums om terug te kijken op de eerste jaren van zijn leven. Tegenwoordig staan er soms wel tienduizend foto’s op de harde schijf van de pc. „We moeten leren weggooien om de waarde van fotografie te behouden”, zegt iemand in de korte documentaire Editing the World, vanavond op Discovery Channel. Het is de eerste in een serie van zes filmpjes onder de naam Firestarters.

Die titel doet bij een zender als Discovery eerder denken aan reusachtige stellages die in vlammen opgaan. Firestarters is echter een club creatieve mensen binnen telecombedrijf Vodafone die probeert in beeld te brengen hoe mobiele technologie de maatschappij verandert. Bijvoorbeeld de fotografie. Firestarters volgt vanavond onder anderen Eelco Roos. Hij is Instagram-fotograaf. Roos loopt door de stad, maakt foto’s met zijn mobiel en bewerkt die thuis met foto-app Instagram. Hij heeft al meer dan 320.000 volgers. Met Firestarters wil Vodafone jonge, creatieve mensen bereiken die moeilijk via traditionele kanalen te bereiken zijn. Sinds 2011 met workshops en talkshows bij evenementen als TEDx en Fashion Week. En sinds vandaag ook op de ouderwetse televisie.

Jan Benjamin