Engelenzang in robotversie

Je moet ervan houden, zoals de stem van zangeres Channy Leaneagh vervormd wordt met autotune. Haar groep Poliça debuteerde in 2012 succesvol met Give You The Ghost, een album met sfeervolle triphop à la Portishead. Opvolger Shulamith vergt meer van de luisteraar. De titel verwijst naar feministe Shulamith Firestone en uit de songs spreekt sociaal bewustzijn. Om de hoesfoto met een bloedende vrouw zit in de winkel een kartonnetje met vervormd computerbeeld, vergelijkbaar met de manier waarop de zang bewerkt is tot een robotversie. Verschillende songs verwijzen naar Firestones ideeën over de strijd tussen de seksen. In So leave wordt een geliefde de deur gewezen, „alone is all I know”. Dat die heftige teksten samen kunnen gaan met prettige muziek is een klein wonder. De onverwachte ritmische uitbarstingen geven Leaneaghs door machines ingekapselde engelenzang een uitdagende bedding.