Dressuurpaard Bonfire overleden

Ankie van Grunsven met Bonfire voor haar gouden kür tijdens de Olympische Spelen 2000 in Sydney. Foto ANP / Paul Vreeken

Bonfire, het paard waarmee Anky van Grunsven verschillende medailles won, is overleden. Dat heeft Anky van Grunsven vanavond op Twitter bekendgemaakt. “Mijn hart is gebroken. Bonfire is gestorven”, schreef de dressuuramazone.

Twitter avatar ankyvangrunsven Anky van Grunsven My heart is broken. Bonfire died

In het programma Langs de Lijn vertelt Sjef Janssen, coach en echtgenoot van Van Grunsven dat Bonfire een bijnierziekte had. Van Grunsven moest hem in laten slapen door de complicaties daarvan:

Bonfire was Van Grunsvens paard na Prisco. Op de rug van Bonfire haalde Van Grunsven zilver bij de olympische landenwedstrijd in 1992, 1996 en 2000. In 1996 kwam daar ook individueel zilver bij, vier jaar later in Sydney volgde de individuele gouden plak. Op het WK pakten Van Grunsven en Bonfire een gouden en drie zilveren medailles.

Bonfire en Van Grunsven tijdens de Spelen in 2000:

    • Anouk Eigenraam