Dit is een artikel uit het NRC-archief

Economie

Dode door omgevallen boom - brandweer A’dam: binnen blijven

De ravage is groot op de Herengracht.
De ravage is groot op de Herengracht. Foto Koen Venekamp.

De storm heeft in Amsterdam één leven geëist. Een vrouw kwam onder een boom terecht aan de Herengracht. De brandweer in Amsterdam adviseert iedereen binnen te blijven.

Iets voor 11.00 uur kwam een onbekende vrouw onder een boom terecht op de Herengracht. Een man, die ook onder de boom terecht kwam, is met hoofdletsel afgevoerd naar het ziekenhuis. Op de Ceintuurbaan kwam een boom op een auto terecht. Er zaten op dat momenten twee personen in de auto.

Twitter avatar RaoulJoshua Raoul Storm in Amsterdam is toch wat heftiger dan ik dacht http://t.co/VXmnYg6REL

Dak van Squash City afgewaaid

NRC-redacteur Maarten Schinkel meldt dat een deel van het dak van Squash City in Amsterdam is afgewaaid. Het zou om gedeelte van tien bij zeven meter. Onduidelijk is nog of er gewonden zijn gevallen, op het moment dat Schinkel er was waren in ieder geval geen ambulances aanwezig.

Treinverkeer Amsterdam Centraal stilgelegd

Op verschillende trajecten rijden vanochtend geen treinen door bomen die op het spoor zijn gewaaid. Van en naar Amsterdam Centraal is het treinverkeer rond 11.00 uur stilgelegd vanwege de stormschade rond Amsterdam. Ook tussen Amsterdam Sloterdijk en Schiphol, Leiden Centraal en Haarlem en Heerhugowaard en Hoorn is geen treinverkeer mogelijk, meldt de NS.