Dit is een artikel uit het NRC-archief

Honkbal

‘Wowzers in me trousers’: als een Engelsman basketbalcommentaar gaf

“Number 34? He must be rubbish, there are only five players on a team.” Nadat hij al eerder een grappige karikatuur maakte van hoe Britten naar honkbal kijken, herhaalt Anthony Richardson dat succesnummer met basketbal.

Still uit video

“Number 34? He must be rubbish, there are only five players on a team.” Hee, netball-fans: nadat hij al eerder een grappige karikatuur maakte van hoe Britten naar honkbal kijken, herhaalt Anthony Richardson dat succesnummer met basketbal. “Wowzers in me trousers.”

Waar honkbal in de vorige video door Richardson in zijn commentaar werd vergeleken met cricket, praat hij over de wedstrijd tussen de San Antonio Spurs en Miami Heat in de NBA-finale als een voetbalwedstrijd. Opeens zijn er linksbuitens, spitsen en is er een strafschopgebied. Spelers krijgen namen van voetballers en uiteraard wordt een grapje gemaakt over het feit dat ‘Spurs’ ook staat voor Premier League-club Tottenham Hotspur. En dan is er nog de uitslag:

“95-88, it finished, which strikes me as excessive.”

Ter herinnering, dit deed Richardson met een honkbalwedstrijd tussen de New York Yankees en de Boston Red Sox:

Richardson geeft wel vaker geinig commentaar bij sportwedstrijden, maar dan vooral bij wedstrijden gespeeld in videogames. Zo ook al een paar keer bij een basketbalspelletje: