Dit is een artikel uit het NRC-archief

Politie, recht en criminaliteit

Agenten mishandeld in Brabant door groep wildplassers

De politie heeft vanmorgen vier mannen en een vrouw aangehouden, die ervan verdacht worden ‘s nachts twee agenten te hebben mishandeld. De agenten liepen verwondingen op aan hun gezicht en bovenlichaam. Dat laat de Brabantse politie weten op de website.

De politie heeft vanmorgen vier mannen en een vrouw aangehouden, die ervan verdacht worden ‘s nachts twee agenten te hebben mishandeld. De agenten liepen verwondingen op aan hun gezicht en bovenlichaam. Dat laat de Brabantse politie weten op de website.

Het gaat om vier mannen uit Veghel van 26, 40, 41, en 43 jaar, en om een 31-jarige vrouw uit Oss.

De agenten spraken de groep kort voor 01.30 uur aan omdat ze vermoedden dat enkelen van hen tegen het gemeentehuis hadden geplast. Toen de agenten probeerden te voorkomen dat de groep ervandoor ging, werden ze belaagd en meerdere keren geslagen en geduwd. Een van de belagers pakte de wapenstok van een van de agenten af.

Uiteindelijk moesten de agenten pepperspray inzetten, ook om te voorkomen dat de verdachten er vandoor zouden gaan met een auto. Aangerukte collega’s hielden vervolgens eerst de vier mannen aan. Later werd de 31-jarige vrouw uit Oss op het bureau aangehouden voor haar aandeel in de mishandeling. De recherche heeft een onderzoek ingesteld naar het gebeuren.