Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

Beeldende kunst

Win van de hoeren

Ton Ton Club St. Annendwarsstraat 6, Amsterdam

Spelletjesautomaten uit de jaren zestig, bruinleren zitjes in de stijl van een Amerikaanse ‘diner’ en creatieven aan het roer: de TonTon Club is de laatste overwinning van de hipsters op de hoeren aan het Oudekerksplein in Amsterdam. Speelhal is eigenlijk niet het juiste woord voor de spelletjesruimte die drie weken geleden opende in de oude seksgalerij. Je kan er niet gokken, er is een koffiebar met grote leestafels en er hangt kunst aan de muur. De enige associatie met de vroegere bestemming van het pand – een carrousel sekscabines waarin mannen zich bevredigden bij het kijken naar ontblote strippers – is de ‘Pussy Shooter’: een spelletje waarbij je wint als je vijf katten op rij omknalt.