Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

voor mensen als uzelf

Je zult maar boven de – pak ’m beet – vijftig zijn. Of dik of lelijk. Dan kun je in steeds minder hotels terecht. Na parfums en modemerken, die in hun reclame-uitingen immer mikken op de doelgroep jong, succesvol en aantrekkelijk, is het nu de beurt aan hotels. Geen hotel opent nog zonder de lokroep voor ‘The Young & The Beautiful’ (W-hotels), ‘The Well-Heeled in-the-know’ (Indigo) of ‘The Young Urban Hipsters’ (Nhow). Wie in een CitizenM hotel, dat aanstonds ook in New York een vestiging opent, wil overnachten, moet volgens hun slogan behoren tot de categorie ‘smart, good looking and succesful people’. Ze zetten er wel heel lief achter: ‘like yourself’.

Yeah. Right.

intransit@nrc.nl