Opinie

Dit is een artikel uit het NRC-archief

Economie

Toeval

Moe en geërgerd na veel oponthoud zit ik eindelijk in een van de laatste trams. De conductrice onderhoudt vanuit haar cabine een luidruchtige open communicatielijn met een mannelijke collega: „Zeg en heb jij eigenlijk ook kinderen?” Hij antwoordt: „Jazeker, de eerste heet Leon. Toen kwam de tweede, zo rond de Kerst, en toen dacht ik

Moe en geërgerd na veel oponthoud zit ik eindelijk in een van de laatste trams.

De conductrice onderhoudt vanuit haar cabine een luidruchtige open communicatielijn met een mannelijke collega:

„Zeg en heb jij eigenlijk ook kinderen?”

Hij antwoordt: „Jazeker, de eerste heet Leon. Toen kwam de tweede, zo rond de Kerst, en toen dacht ik gelijk aan Noel. Je weet wel, dat betekent Kerst.

„Kijk, en het toeval is dat als je Noel omdraait, staat er Leon! Dus dat heb ik ook zo op m’n arm laten tatoeëren. Als mensen er dan naar vragen zeg ik altijd: kijk, van boven naar beneden staat de naam van mijn zoon en van beneden naar boven de naam van mijn dochter. Mooi toch?”

Charlotte Verhofstad