Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Op slot

Party Frank , 19,95 euro
Party Frank , 19,95 euro

Fietssloten zijn doorgaans vooral functioneel, van zware kettingen die zelfs met industrieel geweld moeilijk te openen zijn, tot lichtgewicht kabeltjes die slechts bescherming bieden als je even voor de supermarkt parkeert. Mooie sloten zijn er gelukkig ook. Het Australische Knog beschikt over een eigenzinnige collectie die functionaliteit en design combineert. De innovaties van Knog komen, naar eigen zeggen, tot stand als goede seks: een kwestie van passie, experimenteren, schaamteloosheid, hard werken, spontaniteit en humor.

De Party Frank, verkrijgbaar in diverse frisse kleuren, biedt uitkomst bij een snelle pitstop. De stalen kabel is omhuld met een uv-bestendige siliconen coating waardoor het slot geen krassen op je frame veroorzaakt en de vrolijke kleur niet verbleekt. Met de Strongman, een U-slot van gegoten staal, veranker je je fiets serieus. De Strongman komt met een handige houder waarmee je het slot eenvoudig aan je fiets bevestigt, maar met hetzelfde gemak hang je hem zo aan je broekriem. knog.com.au.

Martijn Boot