Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Taal

Laat die man een happie mee-eten

Het begon met ontmoetingen met inheemse stammen. Op reis moest je ineens mengen met de lokale bevolking voor een intensere vakantiebeleving. Kralen rijgen met de Masai, neusje wrijven met de Inuit, dat werk. Nu breidt deze populaire tendens zich uit naar westerse gelederen: eten bij mensen thuis. De site eatwith.com toont honderden adressen in tientallen landen waar je bij mensen thuis een vorkje mee kunt prikken.

Het is allemaal uitgebreid gerubriceerd (soort eten, ambiance, kosten, welke talen men spreekt, parkeermogelijkheden, kinderen wel of niet welkom), met natuurlijk de tegenwoordig onvermijdelijke Twitter- en Facebook-feedback van (on)tevreden gasten. Nederland telt 7 adressen (5 in Amsterdam, 1 in Tilburg en 1 in Den Haag).