Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Reizen

HOTELINBOEDEL TE KOOP

Het Plaza-Athenée is een van die legendarische Parijse Grand Hotels, waar al meer dan een eeuw de groten der aarde logeren. Het is het laatste illustere hotel (na George V, Bristol, Ritz en Crillon) dat de deuren sluit voor een ingrijpende en miljoenen kostende renovatie. Wat te doen met de oude meuk, zoals gordijnen, lampen en servies uit het sterrenrestaurant? Men besloot tot een veiling. Alles wat men doorgaans uit een hotel steelt, werd afgehamerd. Zoals een sierkussentje op het bed (geschat op 100 euro, afgehamerd op 844 euro), 4 dessertbordjes (80 euro, werd 490 euro), de oude hotelfiets (200 euro, werd 1.104 euro) – zelfs de toog uit de bar vond een nieuwe eigenaar (39.000 euro). Totale opbrengst: ruim 1,4 miljoen euro, vier keer over de kop.