Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Henri Fantin-Latour

Henri Fantin-Latour, Stilleven met bloemen (1887, olieverf op doek, 72 × 60 cm)
Henri Fantin-Latour, Stilleven met bloemen (1887, olieverf op doek, 72 × 60 cm)

De Franse kunstenaar Henri Fantin-Latour (1836-1904) had een geheel eigen, fluwelige manier van schilderen. Hij schilderde stillevens, portretten en dromerige taferelen. Muziek van componisten als Schumann, Berlioz en Wagner inspireerden hem.

Voor het eerst is in Nederland een solotentoonstelling te zien van Fantin-Latour. Twintig musea uit binnen- en buitenland en een aantal particuliere verzamelaars werkten mee aan een expositie in Museum Gouda.

Henri Fantin-Latour – Dromen op doek. 26 oktober - 30 maart 2014, Museum Gouda. Inl: museumgouda.nl