Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Media

doperwten-venkelsoep

Soms vraag je je wel eens af hoe je vroeger soep maakte, toen de staafmixer nog niet zo alom tegenwoordig was. Pureren en malen maakt het veel makkelijker om een eenheid van je soep te maken, smaken voegen zich naar elkaar en lijken zich ook wel beter te ontplooien. Bij deze soep met venkel en doperwten is de volle, diepe smaak echt verrassend.

De combinatie van venkel en doperwten in een soep is bedacht door Béatrice Peltre, de in Amerika wonende fotograferende Française die een reputatie heeft verworven met haar blog La tartine gourmande. Haar kookboek La joie de vivre is onlangs in Nederland uitgeven. Zo’n boek waaruit je, naarmate je het langer hebt, steeds meer maakt. Elle est géniale, denk ik geregeld als ik haar lees. Je gaat dan namelijk Franse dingen denken.