Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Verkeer en infrastructuur

De tijd voorbij

Een selectie uit het cultuuraanbod

Foto Leo van Velzen

Het is een verdriet dat te groot is om te bevatten: het verlies van een jong kind. In De tijd voorbij zijn Betty en Hugo hun vierjarige Sammie kwijt. Hij werd aangereden door een auto.

Tjitske Reidinga speelt Betty als een vrouw bij wie het verdriet in de schouders is getrokken. Ze loopt rond met afhangend hoofd. Bij Peter Blok is het leed dieper weggestopt. Maar als hij dan een keer breekt, is dat buitengewoon ontroerend.

Woeste of hartverscheurende dieptes worden niet bereikt in deze mild schurende voorstelling. Dankzij Blok en Reidinga leef je mee met de ouderlijke onmacht en het gapend gat dat zich niet laat dichten.

T/m 4 december, DeLaMar Theater, Amsterdam. Inl: delamar.nl