Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Entertainment

Club Trouw

„Wat er in Amsterdam gebeurt op Dance-gebied is echt bijzonder. Zo’n jaarlijks Amsterdam Dance Event, of Awakenings-festival met Oud en Nieuw en Pasen. Als je ziet welke artiesten daar in een weekend optreden. Alsof je op één avond The Stones, Bruce Springsteen en Coldplay ziet spelen. Dat soort evenementen vind je niet in Miami, en ook niet op Ibiza. Daar ben ik nu, met de kinderen in het huis van mijn vriendin. Ik om te schrijven, zij voor vakantie. Los van de festivals begint Amsterdam weer een plek te veroveren als uitgaanscentrum. Club Trouw wordt door The New York Times en The Guardian al jaren gerekend tot de top 10-clubs ter wereld. Wat meehelpt is dat burgemeester Van der Laan die rigide sluitingstijden versoepelt. Een avond kan weer tot acht uur ’s ochtends duren.”