Dit is een artikel uit het NRC-archief

Voetbal

Barcelona wint matige Clasico

Foto AFP / Javier Soriano

FC Barcelona heeft vandaag de klassieker tegen Real Madrid met 2-1 gewonnen. In een matig duel opende Neymar de score in Camp Nou na elf minuten voor de Catalanen. Alexis Sanchez verruimde de marge twaalf minuten voor tijd met een fraaie lob. Jese Rodriguez scoorde in blessuretijd de aansluitingstreffer.

Koploper Barça heeft nu zes punten voorsprong op Madrid. Nummer twee Atletico Madrid staat tussen de twee in. Die club heeft vier punten achterstand op Barça, maar speelt morgen tegen Real Betis.

Neymar was al na elf minuten succesvol in Camp Nou. Iniesta speelde de Braziliaan aan in het strafschopgebied, waarna die de bal via Raphaël Varane en Daniel Carvajal in het Madrileense doel schoot.

De doelpunten:

Na rust Madrid lang dominante ploeg

Na rust was Madrid lang de dominante ploeg. Kort na de thee leed Iniesta balverlies op het middenveld. Madrid profiteerde door Cristiano Ronaldo vrij voor de doelman te zetten, maar de Portugees zag zijn inzet over het doel gewerkt worden door doelman Victor Valdes.

Ronaldo ging niet lang daarna in strafschopgebied onderuit na een botsing met Javier Mascherano. De scheidsrechter zag er tot woede van de sterspeler echter geen penalty in. De voor Gareth Bale ingevallen Karim Benzema poeierde na 72 minuten keihard een bal op de lat.

Enigszins tegen de verhouding kwam Barça in de 78e minuut op 2-0. Sanchez kwam in een tegenaanval alleen te staan tegenover Varane. De Chileen maakte ruimte voor zichzelf en verschalkte doelman Diego Lopez van buiten het zestienmetergebied met een prachtige lob.

Sami Khedira kreeg in de slotfase een behoorlijke kans op de aansluitingstreffer, maar de Duitser vond Valdes op zijn weg. Rodriguez schoot in extra tijd alsnog een Madrileense treffer binnen, maar die kwam te laat voor de ploeg van trainer Carlo Ancelotti.

(Novum)