Zeldzaam interview met Kurt Cobain wordt animatiefilmpje

‘Ik dacht zelfs dat ik homo was, en dat dat de oplossing voor mijn probleem zou zijn’, aldus Kurt Cobain in een zeldzaam vraaggesprek met de Britste muziekjournalist Jon Savage op 22 juli 1993. Het interview werd opgegraven uit de archieven door PBS en voorzien van een animatiefilmpje.

‘Ik dacht zelfs dat ik homo was, en dat dat de oplossing voor mijn probleem zou zijn’, aldus Kurt Cobain in een zeldzaam vraaggesprek met de Britste muziekjournalist Jon Savage op 22 juli 1993. Het interview werd opgegraven uit de archieven door het Amerikaanse tv-station PBS en voorzien van een animatiefilmpje.

In het interview spreekt Cobain, frontman van Nirvana, openhartig over onder meer zijn moeilijke jaren op school (“ik voelde mij zo anders en zo gek”), de achtergrond van zijn familienaam, de scheiding van zijn ouders, het leven met chronische pijn en zijn huwelijk met Courtney Love.

Eerder in deze serie:

    • Marije Willems