Politie Freiburg maakt einde aan gijzeling snackbar

Duitse agenten bij de snackbar waar de gijzeling plaatsvond.
Duitse agenten bij de snackbar waar de gijzeling plaatsvond. Foto Reuters/Vincent Kessler

De politie van het Duitse Freiburg heeft vanochtend de snackbarhouder opgepakt die de nacht tevoren twaalf mensen in zijn zaak gegijzeld hield. Een speciale politie-eenheid voerde de 36-jarige man geboeid weg, zo schrijft persbureau AP vanochtend.

De politie wil volgens het Duitse persbureau dpa vooralsnog niet meer kwijt dan dat zij een man hebben aangehouden. Eerder meldde de politie dat de eigenaar van de snackbar een twaalftal verwanten en kennissen in gijzeling hield. Hij zou gewapend zijn. De politie kon echter niet uitsluiten dat de veronderstelde gijzelaars uit vrije wil in de snackbar bleven.

De dader had ‘s avonds de politie gebeld met de mededeling dat hij zichzelf ging opblazen. Hij zou brandbare vloeistoffen bij zich hebben gedragen. De gijzelaars waren volgens de politie familieleden en kennissen van de dader, mogelijk waren er kinderen aanwezig.

De man is een bekende van de politie:hij heeft een strafblad wegens overtredingen van drugs- en wapenwetgeving. Hij had donderdag voor de rechter moeten verschijnen, maar waarvoor is onduidelijk.

    • Annemarie Coevert