Op kamers

None

Kijken // serie zusjes Vanaf zondag Nederland 3 19.00-19.25 uur

„Huilen in de regen is sowieso vet zinloos”, zegt het ene meisje tegen het andere meisje. Mitzi Evers gaat met haar zusje Eefje samen op kamers wonen in de grote stad. Maar zelfstandig wonen is niet makkelijk. Zeker niet met een rebels zusje. Thuis zitten de ouders ineens zonder kinderen en raken zelf ook op drift. Vader heeft een affaire met een verkoopster in zijn meubelzaak. Het gezin valt uit elkaar.

De nieuwe tv-serie Zusjes, die zondag begint, wordt uitgezonden op Zapp, de jeugdprogrammering van de publieke omroep, maar eigenlijk is het een familiedrama met evenveel aandacht voor de tieners als voor hun ouders. Regisseur Dana Nechushtan: „Het gaat over opgroeien. Ook de ouders groeien op. Zij moeten ook opnieuw beginnen.”

    • Wilfred Takken