NEC boekt eerste zege van het seizoen

NEC heeft vanavond voor de eerste keer dit seizoen een eredivisieduel gewonnen. De Nijmegenaren wonnen in De Goffert met 2-1 van sc Heerenveen door twee goals van Michael Higdon. Hakim Ziyech scoorde vijf minuten voor tijd de aansluitingstreffer voor de Friezen. NEC is door de zege hekkensluiter af en staat nu zestiende met acht punten.

NEC stuurde in augustus trainer Alex Pastoor weg na teleurstellende resultaten. De nieuwe oefenmeester Anton Janssen wist de ploeg echter ook niet direct naar een zege te leiden, maar daar kwam tegen Heerenveen verandering in. De Friezen blijven met vijftien punten negende staan.

Eredivisietopscorer Alfred Finnbogason kreeg na een kwartier een kans, maar de IJslandse spits wist Heerenveen niet naar een voorsprong te schieten. De ploeg van trainer Marco van Basten had luttele minuten later het geluk niet aan zijn zijde. Kenny Otigba kopte een hoekschop tegen de lat.

NEC kwam vervolgens wat beter in zijn spel en dat leidde al snel tot de openingstreffer. Higdon kopte in de 33e minuut een voorzet van Jeffrey Leiwakabessy tegen het net, nadat Heerenveener Arnold Kruiswijk had nagelaten in te grijpen.

Zeven minuten na rust was de spits uit Liverpool opnieuw succesvol. Na een bekeken voorzet van Søren Rieks liep Higdon de bal binnen. Ziyech krulde een vrije trap in de 86e minuut fraai in het doel voor Heerenveen. Doelman Kalle Johnsson redde vervolgens drie punten voor NEC door onbewust een volley van Yanic Wildschut te keren. (Novum)