Zakt de gevel van dit huis nou weg?

'From the Knees of my Nose to the Belly of my Toes' van de Engelse kunstenaar Alex Chinneck.
'From the Knees of my Nose to the Belly of my Toes' van de Engelse kunstenaar Alex Chinneck. Foto Reuters / Toby Melville

Het was een doodnormaal huis (verloederd, dat wel) totdat de Britse kunstenaar Alex Chinneck het onder handen nam. Nu is het een huis waarvan de voorgevel wegglijdt.

Het vier verdiepingen tellende pand in het Engelse kustplaatsje Margate stond al meer dan tien jaar leeg en was gereed voor de sloop. Maar toen kwam Chinneck in het plaatje. Hij zamelde eigenhandig geld in en maakte het kunstproject ‘From the knees of my nose to the belly of my toes’ mogelijk.

Het duurde anderhalf jaar om de gemeenteraad te overtuigen en gratis bouwmaterialen en -apparatuur te ritselen. Maar het is Chinneck gelukt om een huis te veranderen in een publiek kunstwerk. En dat allemaal voor de duur van één jaar. Daarna zal het huis weer worden teruggebracht naar de originele staat, zodat het weer kan worden gebruikt voor huisvesting.

Meer werk van Alex Chinneck is hier te vinden.

    • Marije Willems