Stadsarchief Amsterdam

None
Foto Cor Jaring

De Amsterdamse fotograaf Cor Jaring (76) draagt vandaag zijn hele archief – enkele tienduizenden negatieven en dia’s – over aan het Stadsarchief Amsterdam. Cor Jaring, geboren op de Oostelijke Eilanden, fotografeerde Amsterdammers : dronken mannen, havenarbeiders – hij was zelf ook lang werkzaam in de haven – of hoeren voor hun peeskamers. Onopgesmukte foto’s in zwart-wit, van mensen in hun dagelijks leven. Later, als medeoprichter van de Provobeweging, fotografeert Jaring ook deze beweging van binnenuit. Happenings, de rookbom bij het huwelijk van Beatrix en Claus, John Lennon en Yoko Ono in het Hilton: Jaring is erbij. Hij wilde graag dat zijn archief in Amsterdam bleef. Het Stadsarchief gaat het geheel beheren en digitaliseren, zodat het voor iedereen beschikbaar wordt. In de zomer van volgend jaar zal het een fototentoonstelling wijden aan de Provobeweging in de jaren zestig, waarin het werk van Jaring een grote rol zal spelen.