Zlatan en Ronaldo laten klasse zien op weg naar play-offs WK

Zlatan Ibrahimovic
Zlatan Ibrahimovic Foto AFP

Slechts één van hen speelt volgend jaar op het wereldkampioenschap in Brazilië, maar Zlatan Ibrahimovic (Paris St. Germain) en Cristiano Ronaldo (Real Madrid) lieten gisteren in de Champions League nog maar eens zien waarom ze allebei op een eindtoernooi thuishoren.

De twee spelen volgende maand met hun landen (Zweden en Portugal) tegen elkaar voor één plek op het WK. In voorbereiding daarop lieten de twee spitsen zien in topvorm te verkeren.

Zlatan scoorde vier doelpunten voor zijn club Paris St. Germain in de met 5-0 gewonnen uitwedstrijd van Anderlecht. Vooral de derde goal, een afstandsschot van dertig meter in de kruising, was van grote schoonheid. Twee van de treffers van Zlatan werden voorbereid door de Nederlandse verdediger Gregory van der Wiel.

Ronaldo was gisteren weer eens de uitblinker bij Real Madrid in de topper tegen Juventus. Real won thuis met 2-1 en Ronaldo maakte beide doelpunten. De Portugees heeft nu al zeven keer gescoord in de eerste drie Champions League-wedstrijden.

De andere wedstrijd in de poule van Real Madrid, tussen Galatasaray en FC Kopenhagen eindigde in een 3-1 overwinning voor de Turken. Wesley Sneijder was verantwoordelijk voor de 2-0, zijn vierde doelpunt in ruim een week. De middenvelder gaat steeds beter spelen en maakte een fitte indruk. Hij heeft nog acht maanden tot het WK begint.