Twitter gaat 17 tot 20 dollar vragen per aandeel

Twitter gaat ruim zeventig miljoen aandelen verkopen voor een prijs van 17 tot 20 dollar per aandeel. Dat blijkt uit een geamendeerde versie van het prospectus dat vandaag werd ingediend in verband met de geplande beursgang.

De onderneming denkt daarmee zo’n 1,25 - 1,44 miljard dollar te gaan ophalen. De waarde van het bedrijf zou in dit geval oplopen naar ruim 11 miljard dollar. Vorige maand werd bekend dat het bedrijf een beursgang voorbereidt. Het is nog steeds niet bekend bij welke beurs het zich gaat inschrijven.

De inkomsten van de onderneming waren bijna 319,9 miljoen dollar vorig jaar, tegen 106,3 miljoen het jaar daarvoor. Ongeveer 65 procent van de inkomsten komt van mobiele gebruikers. Maar het bedrijf heeft sinds 2010 geen cent winst gemaakt.

Twitter had in april, mei en juni gemiddeld 218,3 miljoen actieve gebruikers per maand. Naar schatting gebruikt driekwart van de maandelijkse actieve gebruikers Twitter op zijn telefoon.

Lees hier meer over de gevolgen van de beursgang voor twitteraars.

    • Anouk Eigenraam