PSV speelt gelijk in troosteloos duel

PSV heeft in de groepsfase van de Europa League een puntje gepakt tegen Dinamo Zagreb. De Eindhovense club speelde in Kroatië met 0-0 gelijk. De wedstrijd kende nauwelijks hoogtepunten en werd ook nog eens gespeeld in een leeg stadion, als gevolg van een straf voor de supporters van Zagreb wegens wangedrag in een eerder duel.

Het troosteloze decor in het Maksimir Stadion leek met name PSV niet te inspireren. De nummer twee van de Eredivisie ontsnapte aan een tegentreffer bij een inzet van Hilal Soudani en zag Marcelo Brozovic over het doel schieten. Een door Ola Toivonen doorgekopte corner van Adam Maher was het enige lichtpuntje bij PSV.

Na rust ging het van kwaad tot erger, vooral omdat ook de spelers van Zagreb steeds meer hun heil gingen zoeken in schoten van een onmogelijke afstand. Alleen Arijan Ademi had daarmee in blessuretijd bijna succes. Namens PSV produceerde Toivonen nog een kopballetje dat de juiste richting miste.

PSV heeft met vier punten uit drie duels nog alle kans om te overwinteren in de Europa League. De ploeg van trainer Phillip Cocu staat tweede achter het ongenaakbare Ludogorets. De Bulgaren wonnen door een goal van Hristo Zlatinski met 1-0 bij Chernomorets en hebben de maximale score van negen punten.(Novum)