Piet is lief, piet is lief, ja… piet is lief

De discussie over Zwarte Piet had het land verdeeld, ik las ergens dat ons een spiegel was voorgehouden. Het NOS-journaal koos voor de reportage en bezocht het kantoortje van Bas en Kevin, de twee Brabantse reclamejongens achter de Facebookpagina Pietitie. Ze hadden de haren gekamd en hun netste kleren aangetrokken en zaten op verzoek verwoed

De discussie over Zwarte Piet had het land verdeeld, ik las ergens dat ons een spiegel was voorgehouden. Het NOS-journaal koos voor de reportage en bezocht het kantoortje van Bas en Kevin, de twee Brabantse reclamejongens achter de Facebookpagina Pietitie. Ze hadden de haren gekamd en hun netste kleren aangetrokken en zaten op verzoek verwoed op de muis van hun computer te klikken. De teller stond op dat moment op meer dan 789.000 likes. Bas was zenuwachtig van alle spanningen en Kevin zei dat het initiatief was geboren uit woede, hij had vroeger zelf nog zijn zwartepietendiploma gehaald. Op de achtergrond was een kantoorplant te zien.

Een tekst met de diepgang van een houten lokeend was goed voor 200.000 likes

Als het aan mij had gelegen was de cameraploeg ook nog even door gereden naar Fijnaart, waar Frans Bauer de avond ervoor op verzoek van zijn zoon Fransje Junior de pen in het hart doopte en een lied voor Zwarte Piet schreef.

Piet is lief, Piet is lief, ja … Piet is lief

Echt een hartendief

De grootste kindervriend… Van het hele

land

Piet is lief, Piet is lief, ja … Piet is lief

Zo ontzettend lief

Hij hoort toch bij ons… Hij hoort bij Ne-

derland

Een tekst met de diepgang van een houten lokeend was goed voor 200.000 likes op zijn Facebookpagina.

‘Holy cannoli!’, was het terechte commentaar van Frans, die maar meteen doorschakelde naar ander belangrijk nieuws: zijn theatertour met collega René Schuurmans.

Piet is lief, Piet is lief, ja… Piet is lief.

Je luistert ernaar en je hoort niets.

Er is ons een spiegel voorgehouden, er is in die spiegel gekeken en opeens verschijnt dan het vertrouwde gezicht van Frans Bauer dat zegt hoe het verder moet. Een simpele tekst op een bekende melodie, je zingt het makkelijk mee.

Veel mensen vinden dat fijn.