Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Cultuur

Kijken: fotograaf maakt foto’s van mannen net nadat ze haar nafluiten

Toen de jonge fotograaf Hannah Price naar Philadelphia verhuisde, kreeg ze te maken met fluitende mannen. Dat gebeurde niet in Fort Collins, de kleine stad in Colorado waar ze vandaan kwam. Ze besloot de mannen te fotograferen, kort na het moment dat ze haar nariepen. Het leverde deze intrigerende fotoserie op.

Foto Hannah Price

Toen de jonge fotograaf Hannah Price naar Philadelphia verhuisde, kreeg ze te maken met nafluitende mannen. Dat gebeurde niet in Fort Collins, de kleine stad in Colorado waar ze vandaan kwam. Ze besloot de mannen te fotograferen, kort na het moment dat ze haar nariepen. Het leverde deze intrigerende fotoserie op.

Door de mannen voor haar lens te vragen, draaide ze de situatie om. De mannen vonden het over het algemeen prettig door haar te worden aangesproken, vertelt Price in onderstaande video. Ze behandelde ze met respect. Meestal kletsten ze wat over het leven van de betreffende man.

Price kijkt niet neer op haar nafluiters:

“Ik begrijp dat ik anders ben, dat mijn moraal anders is. Fotografie geeft me de kans op een andere manier een relatie met ze aan te gaan. Geen seksuele relatie, maar een van samenwerking, door als mensen met elkaar te praten. Het draait de macht om. Ik richt mijn camera op hen, en dat verandert de hele situatie.”

Het naroepen van vrouwen heeft niets met ras te maken, zegt Price, die zelf Afrikaans en Mexicaans bloed heeft. “It’s an urban thing.” Het fotoproject, My Harassers, is onderdeel van de serie City of Brotherly Love, over haar belevingswereld. “Ik gebruikte mijn leven als kunstproject. Want dat is het enige dat ik ken.”

Meer foto’s van Price vind je hier.

Foto Hannah Price

Foto Hannah Price

Foto Hannah Price

Foto Hannah Price