Advocaat handhaaft ongeslagen status AZ in Europa League

AZ viert de gelijkmaker van de IJslandse spits Gudmundsson in Kazachstan. ANP-EPA / Yuri Kochetkov

AZ blijft in de groepsfase van de Europa League ook na drie wedstrijden ongeslagen. De club van trainer Dick Advocaat speelde in Kazachstan met 1-1 gelijk tegen Shakhter Karagandy.

Johann Berg Gudmundsson bezorgde AZ een punt nadat Andrei Finonchenko de thuisploeg op voorsprong had gezet.

http://youtu.be/JpydMX5qPrU

Met vijf punten uit drie duels staat AZ voorlopig bovenaan in groep L. PAOK Saloniki kan die positie overnemen als vanavond wordt gewonnen van Maccabi Haifa. De nummers een en twee van de groep plaatsen zich uiteindelijk voor de knock-outfase.

AZ had het in de Astana Arena vooral in de openingsfase zwaar. Finonchenko gleed de bal al in de elfde minuut binnen nadat een verre ingooi listig werd doorgekopt. Een kwartier later trok Gudmundsson na een mooie pass van Aron Johannsson de stand gelijk.

Na rust had AZ weliswaar veel balbezit, maar werd het nauwelijks gevaarlijk. De thuisploeg zorgde met lange ballen en verre inworpen regelmatig voor paniek in de Alkmaarse defensie. Doelman Esteban hield zijn ploeg echter tot het einde toe op de been. (Novum)