Uitgestorven Parijs

Hypocentre is een rondleiding van vier minuten door een uitgestorven Parijs. Geen foto’s maar bewegende beelden, wat te zien is aan wolken, water en duiven. De Franse site Menilmonde heeft een voorbeeld genomen aan de Amerikaanse filmmaker Ross Ching die dezelfde grap een jaar geleden uithaalde met San Francisco, New York, Seattle en Washington. Hij

Hypocentre is een rondleiding van vier minuten door een uitgestorven Parijs. Geen foto’s maar bewegende beelden, wat te zien is aan wolken, water en duiven. De Franse site Menilmonde heeft een voorbeeld genomen aan de Amerikaanse filmmaker Ross Ching die dezelfde grap een jaar geleden uithaalde met San Francisco, New York, Seattle en Washington. Hij legde precies uit hoe het moest: als je maar voldoende lange shots hebt, kun je elke mens en elke rijdende auto vervangen door de onbedekte achtergrond uit een ander deel van je opname. Een hoop werk maar het resultaat mag er zijn.    • Herbert Blankesteijn