Soms doe ik nog een impulsaankoop

Lydie van de Laar (36) is projectmanager bij de Hogeschool van Amsterdam En ze heeft twee bedrijfjes Ze woont met haar vriend en hun twee kinderen van drie en zes in een koophuis

‘Deze baan heb ik sinds kort, daarvoor was ik bijna tien jaar studentendecaan. Doel van het project dat ik leid is dat de afdelingen binnen Studentenzaken effectiever gaan samenwerken: samen studiekeuzeactiviteiten ontwikkelen bijvoorbeeld.

„Als student Europese Studies dacht ik nog dat ik de commerciële kant op zou gaan. Maar uiteindelijk raakte dat werk me niet genoeg. Ik ben heel blij dat ik nu in het onderwijs zit. Een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van mensen, dat vind ik echt prachtig.

„Naast mijn baan heb ik twee eigen bedrijfjes: Vertaaltank en RebootTime. Met Vertaaltank organiseer ik op eigen initiatief of in opdracht van gemeenten bijeenkomsten over onderwerpen als burgerschap, armoede of vooroordelen. Met RebootTime organiseer ik dagen en weekenden waar met name drukke dertigers en veertigers werken aan reflectie en persoonlijke groei.

„Mijn contract bij de hogeschool is voor vier dagen, maar ik heb een dag per week onbetaald ouderschapsverlof. Ik vind dat ik prima verdien en de arbeidsvoorwaarden zijn extreem goed. Zo heb ik een dertiende maand, kan ik mijn agenda helemaal zelf indelen en was mijn ouderschapsverlof tot voor kort zelfs betaald. Mijn vrienden die in het bedrijfsleven werken verdienen wel een stuk meer. Soms ben ik daar jaloers op, als zij weer eens een heel groot huis kopen bijvoorbeeld. Maar als ik er langer over nadenk, besef ik dat ik heel gelukkig ben met mijn werk en met ons huisje in Amsterdam-Noord.”