OM eist in hoger beroep dertig jaar tegen moordenaar Jennefer

Het Openbaar Ministerie heeft in hoger beroep dertig jaar cel geëist voor de moord op de 10-jarige Jennefer. De moordenaar van het meisje, Anthony K., werd vorig jaar veroordeeld tot achttien jaar cel.

Anthony K. samen met zijn advocaat Deniz Urcun tijdens een pro-formazitting voor de rechtbank in Rotterdam. Foto ANP / Comic House / Aloys van Oosterwijk

Het Openbaar Ministerie heeft vandaag in hoger beroep dertig jaar cel geëist voor de moord op de 10-jarige Jennefer. De moordenaar van het meisje, Anthony K., werd vorig jaar veroordeeld tot achttien jaar cel. Het OM had levenslang geëist.

Volgens het ministerie doodde K. het meisje in 2011 om te verhullen dat hij haar seksueel had misbruikt. De rechtbank oordeelde dat niet vaststaat dat hij haar om die reden om het leven heeft gebracht.

K. was de ex van de zus van Jennefer. Ze was een dag vermist voordat ze, gewikkeld in plastic zakken, werd gevonden het huis van K. in de Boergoensestraat in Rotterdam.

K. zei dat hij ruzie kreeg met Jennefer omdat zij naar de bioscoop wilde en hij dat niet kon of wilde betalen. De ruzie liep uit de hand, waarop hij haar heeft gewurgd, luidt zijn verklaring.

    • Laura Klompenhouwer