Oppositie eist nieuwe en eerlijke raadsverkiezingen in Kiev

Bij het Portugese stadje Tondela, in het noorden van het land, probeerde de brandweer gisteravond hevige bosbranden onder controle te krijgen. Eén brandweerman kwam om het leven toen plotseling de windrichting veranderde, verklaarde de lokale brandweercommandant vanochtend. Negen brandweerlieden raakten gewond. Gisteravond werd het sein brand meester gegeven, maar vanochtend bleek dat in het heuvelachtige gebied het vuur weer was opgelaaid. 200 brandweerlieden zijn ingezet.
Bij het Portugese stadje Tondela, in het noorden van het land, probeerde de brandweer gisteravond hevige bosbranden onder controle te krijgen. Eén brandweerman kwam om het leven toen plotseling de windrichting veranderde, verklaarde de lokale brandweercommandant vanochtend. Negen brandweerlieden raakten gewond. Gisteravond werd het sein brand meester gegeven, maar vanochtend bleek dat in het heuvelachtige gebied het vuur weer was opgelaaid. 200 brandweerlieden zijn ingezet. Foto AP

ME’ers grendelen het stadhuis van Kiev af, om demonstranten op afstand te houden die een eerlijke herverkiezing van de gemeenteraad eisen. Het parlement van Oekraïne, dat wordt gedomineerd door president Viktor Janoekovitsj, wil daaraan geen gehoor geven en heeft de eis vandaag niet eens op zijn agenda gezet. De betogers voeren een vlag mee met hun gedetineerde voorvrouw Joelia Timosjenko, over wier vrijlating het parlement deze week vermoedelijk wel stemt.