Negen miljoen geclaimd van Binckbank

ANP/Lex van Lieshout

Binckbank heeft twee claims van in totaal negen miljoen euro ontvangen vanwege het tekortschieten in de zorgplicht. Dat heeft de online broker en vastgoedbeheerder vanochtend bekendgemaakt. Het bedrijf wijst de claims van de hand.

Volgens de claims zou Binckbank tekort zijn geschoten in de zorgplicht tegenover derden, die geen klant waren van de broker. De claims zijn ingediend door twee groepen, waarvan er één wordt vertegenwoordigd door een stichting.

De twee groepen zeggen dat ze geld hebben overgeschreven op de rekeningen van twee klanten van Binckbank. Deze klanten zouden met dat geld beleggingsdiensten aan hen hebben verleend, zonder over de vereiste vergunning te beschikken.

‘Binckbank had moeten ingrijpen op basis van zorgplicht’

De gedupeerden claimen dat Binckbank had moeten ingrijpen op basis van de zorgplicht. De bank vindt dat zij niet tekortgeschoten is en wijst aansprakelijkheid dan ook van de hand. Vermoedelijk zullen beide zaken worden behandeld in één gerechtelijke procedure.

Binckbank maakte eerder deze week bekend acht procent meer omzet te hebben geboekt. De omzet bedroeg veertig miljoen euro. De netto-winst daalde met vijf procent tot 4,1 miljoen euro. Eerder vandaag bleek uit het belangenregister van de Autoriteit Financiële Markten dat Robeco het belang in Binckbank heeft verdubbeld tot 6,11 procent.(Novum)