‘Mogelijk tienduizenden euro’s weg uit PvdA-kas Amersfoort’

Uit de kas van de Amersfoortse PvdA-fractie zijn over een langere periode tienduizenden euro’s gestolen, zo blijkt uit onderzoek van RTV Utrecht. De partij heeft aangifte van de verduistering gedaan en gaat nog onderzoeken om hoeveel geld het precies gaat.

Foto ANP/ Koen Suyk

Uit de kas van de Amersfoortse PvdA-fractie zijn over een langere periode tienduizenden euro’s gestolen, zo blijkt uit onderzoek van RTV Utrecht. De partij heeft aangifte van de verduistering gedaan en gaat nog onderzoeken om hoeveel geld het precies gaat.

De kas werd beheerd door het maandag overleden raadslid Ramón Smits Alvarez. Hij pleegde in Spanje zelfmoord. De week ervoor was hij vermist. Kort na zijn verdwijning werd al bekend dat er een bedrag van 4000 euro was verdwenen.

Bij de verdwijning van de kandidaat-lijsttrekker voor de PvdA in Amersfoort speelde mogelijk ook mee dat burgemeester Lucas Bolsius van Amersfoort aangifte had gedaan vanwege het uitlekken van een vertrouwelijk rapport over zijn functioneren. Smits Alvarez zou een van de raadsleden zijn die in beeld waren bij het onderzoek van de Rijksrecherche.

Smits Alvarez liet voor zijn zelfmoord een afscheidsbrief in het Galicisch achter bij een journalist, zo meldde RTV Utrecht eerder vandaag. Uit de brief (pdf) zou blijken dat Smits zijn “zonden heeft bekend” in Santiago de Compostela.

    • Frank Huiskamp