Kira Wuck wint vijfjaarlijkse Eline van Haaren-prijs 2013 voor ‘Finse meisjes’

De Nederlands-Finse dichteres Kira Wuck (33) heeft met haar bundel ‘Finse meisjes’ de Eline van Haaren-prijs gewonnen, een vijfjaarlijkse dichtprijs. Dat heeft haar uitgever Podium via Twitter bekendgemaakt. Naast Wuck waren ook de dichteressen Sylvie Marie (Toen je mij ten huwelijk vroeg, Vrijdag) en Lieke Marsman (Wat ik mijzelf graag voorhoud, Van Oorschot) genomineerd. Wuck

Kira Wuck in 2012
Kira Wuck in 2012 Foto Merlijn Doomernik

De Nederlands-Finse dichteres Kira Wuck (33) heeft met haar bundel ‘Finse meisjes’ de Eline van Haaren-prijs gewonnen, een vijfjaarlijkse dichtprijs. Dat heeft haar uitgever Podium via Twitter bekendgemaakt.

Naast Wuck waren ook de dichteressen Sylvie Marie (Toen je mij ten huwelijk vroeg, Vrijdag) en Lieke Marsman (Wat ik mijzelf graag voorhoud, Van Oorschot) genomineerd. Wuck ontvangt een geldprijs van 1250 euro en een kunstwerk van Aris de Bakker. De jury bestond dit jaar, naast voorzitter Vera Wijnker, uit Anna Enquist, Neeltje Maria Min en Elly de Waard.

Twitter avatar uitg_podium Uitgeverij Podium Kira Wuck wint Eline van Haarenprijs 2013 voor haar bundel ‘Finse meisjes’! http://t.co/dHSzFLuXiZ

De Eline van Haarenprijs wordt iedere vijf jaar toegekend door uitgeverij Conserve en is bedoeld voor de beste bundel van een dichteres onder de vijfendertig jaar. De prijs bestaat sinds 1988 en sindsdien gewonnen door onder andere Mischa de Vreede (1993), Nel Dahlberg (1998) en
Ester Naomi Perquin (2008)

Kira Wuck won eerder dit jaar al de Lucy B. en C.W. van der Hoogt-prijs 2013 gewonnen, een aanmoedigingsprijs voor aanstormend talent.

    • Roderick Nieuwenhuis