Inwoners Blue Mountains opgeroepen te vertrekken

Foto AP / Paul Milner
Foto AP / Paul Milner Een vrijwilliger bij de brandweer vecht tegen de vlammen in het stadje Bell in New South Wales.

Duizenden Australische inwoners van het gebied in en rond de Blue Mountains, gelegen in de deelstaat New South Wales, zijn door autoriteiten opgeroepen te vertrekken naar veiliger gebied in verband met de voortwoekerende bosbranden.

Bewoners van verzorgingstehuizen zijn al geëvacueerd en scholen zijn gesloten, zo schrijft persbureau Reuters. Vanwege de harde droge wind en hoge temperatuur wordt vandaag naar verwachting de zwaarste dag volgens de brandweer.

Tot dusver zijn zeker tweehonderd huizen verwoest door het vuur. In NSW woeden momenteel 59 bosbranden, waarvan er 19 niet onder controle zijn. Op sommige plaatsen laat de brandweer de branden gecontroleerd uitbranden om te voorkomen dat het vuur overslaat naar andere gebieden.

    • Annemarie Coevert