Neurotisch of creatief? In welke Amerikaanse staat pas jij het beste?

Screenshot van de test via Time

Droomde je er altijd al over om eens naar de VS te verhuizen, maar twijfelde je waar je dan wilde gaan wonen? Een Brits onderzoek dat de persoonlijkheidstesten van duizenden Amerikanen inventariseerde, maakte een test waarmee je kan uitzoeken in welke staat je het beste past.

De dertien jaar durende studie met data van 1,6 miljoen respondenten is gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Journal of Personality and Social Psychology. De onderzoekers van de Universiteit van Cambridge maakten op basis van de verzamelde data een soort mood map op grond van vijf karaktereigenschappen, die elk weer voor meerdere persoonlijkheidskenmerken staan. Uit het onderzoek zou bijvoorbeeld blijken dat West-Virginia de meest ‘neurotische’ staat is, Washington D.C. de meest open stad.

De onderzoekers deelden de VS ook in drie regio’s op, die enigszins overeenkomen met de oostkust, de westkust en de staten daartussenin. Volgens de onderzoekers scoren de Amerikanen in deze drie regio’s hoog op dezelfde persoonlijkheidskenmerken. Op grond van de karaktereigenschappen gaven ze Amerikanen in de staten aan de westkust en het achterland het stempel ‘creatief en ontspannen’. De mensen die in de Midwest wonen en rond de grote meren tot aan Miami kregen het label ‘vriendelijk en conventioneel’. En degenen die aan de noord-oostkust wonen werden het predikaat ‘ongeremd en temperamentvol’ toebedeeld.

Als je wilt bekijken waar jouw persoonlijkheid het beste past, kan je bij Time via een testje je score doorgeven op tien kenmerken en vervolgens kijken bij welk deel van Amerika je karakter het best aansluit. Zo dacht ondergetekende altijd dat ze het liefst in New York of Chicago zou willen wonen, maar dat moet nu toch San Francisco worden, zo blijkt.

    • Anouk Eigenraam