Hamburgers op donderdag zijn vaste prik Reacties

Sfeer

In de hal van NWO worden we opgewacht door een beeld van Spinoza. En een leestafel met dermatologietijdschriften. De kantine is op driehoog, aan alle kanten heb je uitzicht over de stad. Twee jaar geleden is de ruimte verbouwd, met zitjes in natuurtinten en een loungehoek. „Jammer genoeg zit daar eigenlijk haast nooit iemand”, zegt cateringmanager Helen van Egmond. „De mensen zijn nou eenmaal gewoontedieren. Zo zijn de uitsmijter op dinsdag en de hamburger op donderdag hier al jaren vaste prik. Daar ga ik niks aan veranderen, hoe leuk ik het ook vind om nieuwe gerechten uit te proberen. Maar ik blijf wel bezig met nieuwe dingen. Binnenkort komen we ook met glutenvrij eten.” Ook vrij nieuw in deze Sodexo-kantine zijn de maaltijdsalades, vandaag met zalm, ei en kappertjes. We nemen er één, en snijden er een verse, nog warme boterham bij af. Een lekkere en verse lunch, met weids uitzicht.

Reacties

„Er is hier altijd veel keus en het is niet duur. De melk is zelfs gratis”, vertelt beleidsmedewerker Wieske. „Maar ik mis wel een warme maaltijd.” Haar collega Joris: „Ik eet hier graag. Het is geen driesterrenrestaurant natuurlijk, maar het is heel prima. Vooral de hamburger op donderdag. De prijzen mogen wel omlaag, maar ja, dat vindt natuurlijk altijd iedereen.” ICT-architect Nick: „Leuk hoe speels het hier nu is ingedeeld. Ik mis alleen pittig eten, nasi ofzo.” Beleidsmedewerker Moniek zit achter een maaltijdsalade: „Ik heb sinds kort besloten dat ik die 3 euro 95 wel voor zo’n salade over heb.” Haar collega Manou, voorlichter: „Geef mij maar de Kwekkeboomkroket! Die mag ik één keer per week van mezelf. Maar soms vergeet ik te tellen.”

Wat is de beste bedrijfskantine van Nederland? Meld kanshebbers aan via werk@nrc.nl

    • Cecile Elffers