Real verslaat Juventus, Ibrahimovic wint van Anderlecht

Zlatan Ibrahomovic na zijn derde goal tegen Anderlecht.
Zlatan Ibrahomovic na zijn derde goal tegen Anderlecht. Foto AFP / John Thys

Acht wedstrijden, 27 doelpunten. Er werd op los gescoord vanavond in de Champions League. Bayern München, Leverkusen en Paris Saint Germain wonnen met minimaal vier doelpunten verschil. In de wedstrijd waar vooraf het meest naar uitgekeken werd, versloeg Real Madrid Juventus met 2-1. Ronaldo maakte beide doelpunten.

Alle doelpunten vielen in de eerste helft. Real kwam vroeg op voorsprong, maar Llorente maakte na 22 minuten gelijk. Vlak daarna was het alweer 2-1: weer Ronaldo, dit keer uit een strafschop. De Duitse scheidsrechter Grafe maakte het duel vlak na rust vleugellam door Chiellini voor een lichte overtreding rood te geven. Daarna geloofden de Italianen niet echt meer in een goede afloop. Real heeft nu na drie wedstrijden de volle buit: negen punten.

De 1-0 van Ronaldo:

De 1-1 van Llorente:

De 2-1 van Ronaldo:

Ibrahimovic verpest de verjaardag van Kaminski

“Stel je voor dat we met 0-5 verliezen. Dat zou mijn verjaardag wel serieus verpesten”, zei Anderlecht-doelman Thomas Kaminski vanmiddag nog. En zo geschiedde: via vier goals van Ibrahimovic en eenmaal Cavani rolde Paris Saint Germain de Belgen op. Ibrahimovic’ ene goal was nog mooier dan de andere, terwijl ook de Nederlander Gregory van der Wiel goed speelde voor de Franse club.

De vier goals van Ibrahimovic (zorg ervoor dat je die derde een paar honderd keer kijkt):

De overige zes wedstrijden

De uitslagen van de andere Champions League-wedstrijden van vanavond:

  • Bayer Leverkusen - Shakhtar Donetsk 4-0
  • Manchester United - Real Sociedad 1-0
  • Galatasaray - FC Kopenhagen 3-1 (met een goal van Sneijder)
  • Benfica - Olympiakos Piraeus 1-1
  • Bayern München - Viktoria Plzen 5-0
  • CSKA Moskou - Manchester City 1-2

Gisteren verloor Ajax van Celtic met 2-1. De vierde speelronde van de groepsfase van de Champions League is over twee weken, op 5 en 6 november.

    • Peter Zantingh