Affaire van Carmiggelt en Rubinstein wordt verfilmd

Simon Carmiggelt in 1980.
Simon Carmiggelt in 1980. Foto ANP Kippa

De geheime liefdesrelatie die Simon Carmiggelt en Renate Rubinstein jarenlang hadden, wordt verfilmd. De twee Nederlandse schrijvers hadden in de jaren zestig en zeventig een affaire, zoals beschreven in Rubinsteins geruchtmakende boek Mijn Beter Ik uit 1991. Sarphatipark, zoals de film gaat heten, verschijnt volgend jaar, liet Stichting Volta Film & Tv Projecten vandaag weten.

Ger Beukenkamp en Hans Hylkema, die in september de Lira-scenarioprijs wonnen voor hun televisiedrama Den Uyl en de Affaire Lockheed, werken nog aan het scenario. Over de cast is nog niets bekend. “Ik weet al wie ik in welke rol wil hebben, maar daar kan ik verder nog niets over zeggen”, zegt Hylkema tegen persbureau Novum.

Dit jaar is het honderdste geboortejaar van Carmiggelt, die in 1987 overleed. Ter ere daarvan opent volgende maand de tentoonstelling Chroniqueur van het Dagelijks Leven in het Persmuseum en verschijnen de uitgaven Dwalen door Amsterdam met S. Carmiggelt door Henk van Gelder en een dundrukbundel met Kronkels, uitgegeven door Van Oorschot.

    • Peter Zantingh